+90 549 119 4040

  • TR
  • EN
Size Ulaşalım

    RANDEVU OLUŞTURUN

    KVKK metnini okudum, anladım ve onaylıyorum.

    Girne Limanı
    Kyrenia Harbour
    Tüm Haberlere Göz Atın

    Girne yerleşim yeri muhtemelen MÖ 1000 yılında kurulmuştur. Ada erken dönem şehir krallıklarından biriydi. Kuzey kıyı şeridindeki merkezi konumu güneydeki ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu kuzeydeki ülkelerle ticaret yapmak için harika bir fırsat sunmuştur.

    Günümüzde, Girne Limanı yatlar ve balıkçı kayıklarıyla dolmuştur ve üzerine Girne Kalesi’nin devasa gölgesi düşmektedir.

    Bir zamanlar yük gemilerinin demir attığı yerlerde, şimdi tur gemileri ve tekneleri kıyı şeridini gezme fırsatı sunmaktadır. Liman yakınlarında farklı alternatif konaklama yerleri de bulunmaktadır.

    Geceleri limanın büyüleyici manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

    Girne Antik Limanı, Venedikliler 1489 yılında Kıbrıs Adası’nı ele geçirdikleri zaman Girne Antik Liman’ın büyük bir kısmını şekillendirmişlerdir.

    1878 yılından önce adada yaşayan yerli halk Girne Antik Limanından yapılan ticaretle geçimlerini sağlıyorlardı. mevsimine bağlı olarak, zeytin, keçiboynuzu, buğday, keçi, eşek ihraç edilmekteydi. Ticaretlerin yoğunlukla yapıldığı dönemde Limanın etrafına 2 katlı evler inşa edilmiştir. Bu evlerin alt katları ticari depolar olarak kullanılırken üst katlarında da ev sahipleri yaşamaktaydı. Günümüzde bu depolar kafelere ve dükkanlara dönüştürülmüştür. Liman ise yatlar ve balıkçı tekneleri ile dolmuştur. Limanın kıyısı, at nalı şeklide olup, kafeler, restorantlar, turistik dükkanlar ile çevrilidir. 2023 yılında restorasyon çalışmaları nedeni ile kapatılan liman Kasım 2023’de halka ve turistlere açılmıştır Aralık 2023’de ise limandaki işletmelerin açılması için çalışmalar devam etmektedir.

    Yol Tarifi Almak için Tıklayın